joi, 21 iunie 2012

Instalare drivere calculator


Driverele sunt fisiere ce faciliteaza comunicarea intre o anumita componenta hardware a calculatorului si sistemul de operare. Driverele unui calculator sunt programe ce permit software-ului sa interactioneze cu hardware-ul. Acestea pot fi drivere de sunet, video, sau pentru imprimanta. Desi driver-ele fac parte din sectorul ascuns al Windows-ului, ele pot fi accesate si modificate daca stii ce faci.
instalare drivere calculatorLipsa driverelor problabil este una dintre cele mai intalnite probleme atunci cand avem de-a face cu o noua periferica sau atunci cand instalam sistemul de operare Windows de la zero. Driverele sunt de obicei la baza multor probleme de software sau hardware. In cazul in care componentele conectate nu mai functioneaza, este de obicei din cauza unor drivere corupte sau care lipsesc. Acest lucru se intampla daca fisierul este descarcat in directorul gresit, sau daca este mutat sau sters din greseala.
Daca descoperi ca un driver este corupt sau lipseste, sunt mai multe modalitati de a remedia aceasta problema. Daca inca mai ai CD-ul de instalare al programului afectat, acesta va contine informatii de rezerva pe care le vei putea descarca. Insa, daca nu este vorba de asa ceva si programul afecatat nu are CD de instalare, exista drivere gratuite care pot remedia problema. In ultima vreme laptopurile sunt livrate fara un CD cu driverele necesare pentru functionare la parametrii optimi. Chiar daca sistemul de operare Windows poate suplini lipsa unora dintre ele cu siguranta performanta este mult redusa