miercuri, 5 aprilie 2023

Windows 11 pe Apple

 Se spune că acum poți avea Windows 11 pe un Mac, ceea ce pare a fi o blasfemie pentru unii, dar Parallels Desktop a găsit o soluție pentru această erezie. Și asta doar pentru Mac-urile cu procesor ARM, făcute de Apple, evident.

Deci, acum poți avea Windows 11 pe Mac-uri cu procesoare Apple ARM, dacă ai nevoie disperată să folosești anumite softuri și tool-uri care nu sunt disponibile pe Mac. Parallels Desktop a reușit să facă acest lucru posibil, dar numai pentru Windows 11 Pro și Enterprise. Și, desigur, trebuie să ai o licență de Windows pentru a folosi acest lucru.

Dacă nu ești deja impresionat, să știi că poți folosi și aplicațiile Android pe Mac-ul tău prin intermediul Amazon App Store. Practic, Mac-ul tău se transformă într-o navă spațială a tehnologiei, făcându-l mult mai versatil pentru dezvoltatori și nu numai.

Dar să nu ne lăsăm înșelați - nu toate lucrurile sunt perfecte. De exemplu, DirectX 12 și OpenGL 3.3 nu sunt disponibile, iar aplicațiile 32-bit ARM pentru Windows nu vor rula. Oh, și noul Parallels necesită 600 MB de spațiu de stocare, deci asigurați-vă că vă faceți loc pe Mac-ul vostru.

Evident, nu e la fel de bine ca suportul nativ Windows pe Mac-urile cu Intel și Boot Camp-ul de la Apple, dar cel puțin acum puteți să vă jucați cu o nouă jucărie tehnologică, care va face ca prietenii voștri să fie geloși și să vă întrebe: "Cum ai reușit asta?!"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu